Oud-Katholieke parochie Haarlem

December | Bazaar 2017

Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is het alweer een maand geleden dat we onze bazaar hebben gehouden. 

Wat heeft ons de bazaar opgeleverd? Over het financieel resultaat wil ik het pas later in dit artikel hebben. Want hoewel dat een zeer welkome bijkomstigheid is, is dat voor mij persoonlijk niet het belangrijkste.

 

Wat wel voor mij telt is dat we als parochie naar buiten zijn getreden. We hebben ons (hernieuwd) bekend gemaakt in de buurt met onze flyers, en onze gastvrijheid laten zien. Dat is fijn. Veel buurtbewoners hebben ons deze dag bezocht, en ook van buiten de buurt kwamen de mensen naar onze kerk. Via Facebook kregen we vragen over hoe laat de kerk kon worden bezocht en of er dan ook informatie zou worden gegeven over het gebouw, en over de Oud-Katholieken als gemeenschap. Aan deze rondleidingen hebben bijna 40 bezoekers deelgenomen. Dat alleen al is een prachtig resultaat.

 

Wat daarnaast ontzettend fijn is, is dat ook de lokale winkeliers ons wilden ondersteunen. Hiermee tonen ze aan dat ze blij zijn dat wij er zijn, en dat ze ons werk belangrijk vinden. De lijst van sponsoren staat onderin dit artikel. Fijn als u daar aan denkt wanneer u uw benodigdheden haalt. Zij steunen ons, wellicht kunnen wij hen ook steunen.

 

Ook de parochie IJmuiden mag niet vergeten worden. Van hen mochten wij het rad lenen om vele draaien te maken en de prijzen te kunnen verloten.

 

Misschien wel het allerbelangrijkste van de bazaar is de samenwerking. Met 24 personen hebben we deze dag tot een waar succes gemaakt, ieder met zijn eigen kwaliteiten. Voor, tijdens en na de bazaar zijn alle werkzaamheden uitgevoerd en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Om iedereen bij naam te noemen en wat een ieder heeft gedaan is teveel werk, daarom vanaf hier: ontzettend bedankt voor alle inzet en harde werken! Daar komt natuurlijk direct een vraag bij: mogen we, alsjeblieft, de volgende keer weer op je rekenen? Zonder jou kunnen we dit succes niet bereiken.

 

Oh ja, je zou het bijna vergeten. De financiële kant… De bazaar heeft, mede door een schenking van 1000 euro meer dan 3250 euro opgebracht. Dat is een topbedrag! En dit bedrag zal nog ietsje oplopen, want een aantal spullen zullen we nog online proberen te verkopen.

 

Namens de bazaarcommissie,

Niels Ras

 

 

Graag willen we hier de bedrijven noemen die ons hebben gesponsord met prijzen voor de tombola. Mede hierdoor werd de bazaar een knallend succes!