PDF PDF Print

Een jaar lang stilte in Haarlem

Wat een jaar geleden begon als een experiment lijkt traditie te zijn geworden. Op initiatief van kerkelijk werker Nadia Kroon, straatpastor Joris Obdam en stadsdominee Tom de Haan begon op maandag 7 maart 2016 voor het eerst een vrij toegankelijk wekelijks half uurtje stiltemeditatie in de Grote- of St. Bavokerk. Iedere maandagmorgen van negen tot even voor half tien, behalve op feestdagen.

Eén berichtje in een huis aan huis blad leverde een grote kring van belangstellenden op. Uit die groep haasten er zich wekelijks een kleine twintig op maandagmorgen voor rust en stilte naar de deur aan de Oude Groenmarkt 23. Want bij het slaan van de klokken is de deur weer dicht. En was in de zomermaanden de temperatuur in het koor van de Bavo nog wel aangenaam, ook de winterse kou die blijft hangen in de onverwarmde kerk is al dan niet met dekentjes inmiddels ook getrotseerd. Vanaf nu wordt het weer warmer.

Informatie
Begin je week met stilte midden in het hart van de stad op een eeuwenoude heilige plek. Iedere maandag van 9.00uur tot 9.30uur is er een stilte meditatie in het koor van de Grote- of St. Bavokerk. Iedereen is welkom en meedoen is eenvoudig: zorg dat je even voor 9.00uur bij de deur van de Oude Groenmarkt 23 bent. Nadia Kroon, Tom de Haan of Joris Opdam  begeleiden de groep naar het koor. Er wordt een kaars aangestoken, drie keer op de gong geslagen en na 20 minuten opnieuw als einde van de meditatie. Uiterlijk 9.30uur sta je weer buiten. Houd er rekening mee dat het tot en met mei koud is in de kerk.

Website van de Oud-Katholieke Parochie H.H. Anna en Maria te Haarlem. webmaster@michaelmaas.nl