PDF PDF Print

Een jaar straatboekenkastje

Het begon met een bezoek van de bisschop tijdens het laatste half jaar dat Mattijs Ploeger onze pastoor was. Als kerkbestuur hadden we de opdracht gekregen, hoe we als kerk zichtbaarder kunnen zijn, naar buiten kunnen treden. Inmiddels was Robert Frede onze nieuwe pastoor geworden. Tijdens een vergadering werd het boekenkastje als idee geboren: Het kastje is openbaar, er kunnen zowel romans als geestelijke boeken in staan en we hebben er een mooi plekje voor in het hoekje voor Roberts studeerkamer. Menno heeft het prachtige kastje gemaakt en Michael heeft de vrolijke letters gemaakt. Zo is het begonnen, maar hoe functioneert het tot nu toe?

Goed! Er zijn heel veel passanten die even blijven kijken of het boekenkastje iets van hun interesse bevat. (Tijdens het voorbereiden van de Alpha-cursus, zie ik altijd wel iemand snuffelen.) Er worden romans, bijbels en andere boeken meegenomen. Verder vind ik het erg leuk dat ook buurtbewonders hun overtollige romans in het kastje erbij zetten, inclusief met adres ‘Pieter Kiesstraat’. Het kastje voorziet in een behoefte!

Een jaar geleden waren we bij de start bezorgd of het kastje vrij van vernieling zou blijven. Op een ongewenste sticker na, heeft alleen de onschuldige regen zijn sporen nagelaten. Geweldig! Als iemand mijn mening vraagt over het kastje, zeg ik: “Zeer geslaagd initiatief! We nodigen mensen uit even bij de kerk stil te staan, wat door het boekenkastje dagelijks gebeurt. Mooi toch?”

Rianne

 

Website van de Oud-Katholieke Parochie H.H. Anna en Maria te Haarlem. webmaster@michaelmaas.nl