PDF PDF Print

Vormsel MichaŽl Maas

Ik ben gedoopt in onze kerk toen ik een paar maanden oud was door pastoor Key, ik was zijn laatste dopeling. Ik heb de Eerste Heilige Communie gedaan toen ik jong was en heb Lering gehad als tiener. Alleen het vormsel is er een beetje bij ingeschoten, waarschijnlijk door snelle wisselingen van pastoors in de parochie in die tijd, misschien ook door desinteresse van mijn kant.

Als je ervoor kiest om gevormd te worden, dan kies je zelf voor God en al die mensen die bij de kerk horen. Wanneer jij “ja” zegt op de uitnodiging om gevormd te worden, kiest God ook heel bijzonder voor jou! Als je het Vormsel ontvangt, wil God jou helpen iemand te worden die stevig in zijn schoenen staat. Met de kracht van de heilige geest, die je in het Vormsel ontvangt, moet dat zeker lukken. 

Tot nu toe heb ik het vormsel niet echt “gemist”, ik heb voor mezelf al de keuze voor God gemaakt en ik voel mij thuis in, en gesteund door de parochie. Maar het is toch deel van de kerkelijke opvoeding. Dus misschien word ik nu pas volwassen?

Nu Sandy en Martijn het vormsel toegediend krijgen op eerste Paasdag door Bisschop Dick, heb ik besloten me daarbij te voegen. Beter laat dan nooit...

Michaël Maas

Website van de Oud-Katholieke Parochie H.H. Anna en Maria te Haarlem. webmaster@michaelmaas.nl