PDF PDF Print

Open monumentendag en Korenlint

gingen bepaald niet ongemerkt voorbij!

 Ook dit jaar deed de kerk weer graag mee aan de Open Monumentendag op 8 september jongstleden. Altijd een mooie gelegenheid om anderen dan de eigen parochianen kennis te laten maken met de Oud-Katholieke kerk in het algemeen en het gebouw in het bijzonder. Thema dit jaar was "In Europa", een beetje Geert Mak-achtig dus. Michaël en ondergetekende hadden hiervoor een kleine expositie samengesteld waarin onze verbondenheid met andere kerken in Europa en daarbuiten naar voren kwam. Bovendien had Michaël traditioneel in de doopkapel weer een smaakvolle kleine expositie samengesteld van onze prachtige Oud-Katholieke parafernalia, een expositie waar de kleur rood al het geëxposeerde prachtig samenbracht. 

Anders dan vorige jaren was het (letterlijk op het laatste moment) gelukt om ook twee koren binnen te halen, in het kader van het aan de Open Monumentendagen gekoppelde Korenlint. Het koor Pablo Neruda uit Heemstede beleefde bij ons de try out van een op de schrijfster Emily Dickinson geïnspireerde voorstelling en zong de sterren van de hemel. Het Interkerkelijk Gospelkoor uit Lunteren zong met hun repertoire echter de sterren naar de hemel toe. Twee keer kippenvel bij de vele aanwezigen, en dat waren er de hele dag echt veel! Op een gegeven moment waren er meer dan tachtig mensen binnen, het koffiezetapparaat draaide overuren! 

 

Veel dank aan onze vrijwilligers: Ruben, Lieke, Margreet, Christel, Jan Sentveld, Robert, Brigitte en Michaël. We kregen enorm veel complimenten voor onze hartelijke ontvangst.

Joep Beneken Kolmer

 

Website van de Oud-Katholieke Parochie H.H. Anna en Maria te Haarlem. webmaster@michaelmaas.nl