PDF PDF Print

Palmpasen Bazaar!

Persbericht Palmpasen Bazaar

 

Op de zaterdag vóór Palmpasen organiseert de Oud-Katholieke kerk aan de Kinderhuissingel een feestelijke dag waar van alles te doen zal zijn: Een grote rommelmarkt, verkoop van tweedehands kleding en sieraden, zelfgebakken taart in de koffiehoek en bij het Rad van Fortuin zijn vele prijzen te winnen! In de middag wordt een veiling gehouden van bijzondere curiosa. Ook worden er rondleidingen gegeven in onze mooie kerk.

 

Juist met Palmpasen is het een goede tijd om een feest te organiseren:

Volgens de evangeliën kwam zes dagen voor het Pascha, Jezus in Bethanië. Twee van de discipelen werden erop uitgestuurd, om een veulen op te halen “waar nog niemand op gereden heeft”.  ‘s Ochtends vroeg, ging Jezus erop zitten en reed naar Jeruzalem. Langs de weg stonden mensen die riepen: “Hosanna, gezegend is Hij die komt in de Naam des Heren!  Ook spreidden ze hun mantels uit op de weg en haalden ze jonge takken van de bomen om die ook op de weg te leggen.

 

Op deze dag kunnen kinderen hun eigen palmpaasstok gaan versieren. De palmpasenstokken hebben de vorm van een kruis en worden feestelijk versierd met palmtakjes, eitjes, brooddeegvormen en bovenop prijkt meestal een broodhaantje. De palmpasenstok combineert het groen van de hoop en de vreugde van de intocht in Jeruzalem en van Jezus’ koningsschap, maar tegelijk het kruis van het lijden en sterven van Jezus op Goede Vrijdag. De eieren zijn tekens van het nieuwe leven dat Pasen zal brengen.

 

Ook U kunt meehelpen. Voor de rommelmarkt zijn uw spullen nog van harte welkom.

Aanleveren kunt u op zaterdag 6 april van 14:00 tot 17:00 uur en op dinsdag 9 april van 19:00 tot 21:00 uur, Kinderhuissingel 76, Haarlem

 

De Bazaar is op zaterdag 13 april van 10 tot 16 uur in de Oud-Katholieke kerk, Kinderhuissingel 76 in Haarlem

 

Ook bij de kerkdiensten in de goede week bent u natuurlijk welkom:

zo 14 april 10:00 uur: Palmpasen

ma 15 april 19:30 uur: Oliewijding

do 18 april 19:30 uur: Witte Donderdag

vr 19 april 19:30 uur: Goede Vrijdag

za 20 april 21:00 uur: Paaswake

zo 21 april 10:00 uur: Pasen

zie ook: haarlem.okkn.nl

Website van de Oud-Katholieke Parochie H.H. Anna en Maria te Haarlem. webmaster@michaelmaas.nl