PDF PDF Print

Zoeken naar licht

Het is alweer november en de dagen worden steeds korter. Het weer wordt er ook niet beter op en dus is het soms om half vier al zo donker in huis dat je de lamp maar aansteekt als je nog wat wilt lezen of zo. Och het is van alle tijden en als het straks Kerstmis is, zullen de dagen gewoon weer gaan lengen. Nu moeten we nog wel even door de donkere dagen voor Kerstmis heen. In het verkeer is het sowieso veiliger om met de auto altijd je grote lichten aan te hebben, je bent dan eerder zichtbaar en als het echt donker is op sommige plekken dan heb je er gewoon voordeel van. Nu maar hopen dat fietsers en bromfietsers ook beseffen dat het voeren van licht, vele malen veiliger is voor henzelf en voor die automobilist, die soms pas op het laatste moment doorheeft dat er nog iemand op de weg rijdt. Hoe mooi zou het zijn als er een lichtpuntje op je weg is, zodat je ongelukken kunt voorkomen. Ook in het dagelijkse leven heb je soms behoefte aan een lichtpuntje, zeker als het even niet meezit of als je een verlies moet verwerken van iemand, die je dierbaar was. Ook dan kan een lichtpuntje soms heel fijn zijn. 

 

Wij kregen laatst van een vriend van ons een klein briefje toegestopt, toen het ons eens niet echt mee zat. In al zijn kleinheid voldoet het echter helemaal. Het is maar een klein gedichtje van vier regels en toch is daarmee dan ook wel alles gezegd: 

 

Lichtpuntjes 

 

Soms zijn ze groot, 

soms zijn ze klein. 

Je hoeft ze niet te zoeken, 

je kunt ze ook zijn. 

 

Ik hoop van harte heel veel lichtpuntjes te ontmoeten en ik zal proberen er ook een te zijn. Dat wordt ons in de komende dagen ook misschien iets gemakkelijker gemaakt maar die lichtpuntjes hoeven niet alleen in de winter te schijnen, dat kan alledag. 

 

Jan Sentveld 

 

 

 

Website van de Oud-Katholieke Parochie H.H. Anna en Maria te Haarlem. webmaster@michaelmaas.nl